Reply

Landline Not Working

Highlighted
Starter Poster
Posts: 6
Registered: ‎30-03-2020
Accepted Solution

Landline Not Working

by crispinbalfour Starter Poster
Message 1 of 13 (407 Views)

My landline is not working. I can't call into it and when I call my mobile from it the number showing on my mobile is a Christchurch number (I live in Auckland). I receive calls from someone trying to get hold of her daughter on another number.

 

So ....

 

I tried using the Chatbot on MyVodafone to sort this out, but when I got to it asking for my email address the chatbot repeatedly rejected my email address saying it was not a valid email address (it is valid).

 

Evenutally I called a ninja but it took so long that I lost the connection when another call came through.

 

Can anyone help with this?

 

1. How do I sort out the Chatbot not working on Myvodafone?

 

2. How do I sort out the landline I am paying for but it is not working?

 

I feel a bit mean whining about this when Covid is threatening our way of life, but I need this sorted out.

 

Thanks

Highlighted
Starter Poster
Posts: 4
Registered: ‎30-03-2020

Re: Landline Not Working

by NeilHeslop Starter Poster
Message 2 of 13 (405 Views)

Same issue for us in last 2-3 days.

 

Landline is (was) 03365**** and neither we nor anyone esle can phone in. Phoning out we are now 03 981**** and this will also accept calls to our home.

 

 

Highlighted
Senior Contributor
Posts: 302
Registered: ‎15-09-2016

Re: Landline Not Working

[ Edited ]
by Senior Contributor MrMorm Senior Contributor
Message 3 of 13 (400 Views)

If you Factory reset your modem (push the pinhole button in until all the lights go out) , then leave it 10mins for the phone light to come back on.  it should reprovision the phone line to it. Hopefully the correct one.

If not you need to call up to get it fixed up.

 

Highlighted
Starter Poster
Posts: 6
Registered: ‎30-03-2020

Re: Landline Not Working

by crispinbalfour Starter Poster
Message 4 of 13 (384 Views)

Tried Factory Reset but same problem

If I call my mobile it comes up as a completely different number calling from Christchurch

If I call my landline number it says the number I am trying to reach is not availalbe to take my call

Highlighted
Senior Contributor
Posts: 302
Registered: ‎15-09-2016

Re: Landline Not Working

by Senior Contributor MrMorm Senior Contributor
Message 5 of 13 (371 Views)

@crispinbalfour your phone should be fixed now

Highlighted
Starter Poster
Posts: 4
Registered: ‎30-03-2020

Re: Landline Not Working

by NeilHeslop Starter Poster
Message 6 of 13 (357 Views)
I'd appreciate knowing what the solution to this issue was please. Our situation has become worse. No dial tone now so can't dial out; just 2 short beeps repeated. Not accepting calls in either, for the original home number or the one randomly allocated. Thanks
Highlighted
Senior Contributor
Posts: 302
Registered: ‎15-09-2016

Re: Landline Not Working

by Senior Contributor MrMorm Senior Contributor
Message 7 of 13 (335 Views)

@NeilHeslop The correct phone number needs to be provisioned to your modem. If you send me a private message with both your correct and bad phone numbers I can arrange to get it fixed like the other persons.

Highlighted
Starter Poster
Posts: 6
Registered: ‎30-03-2020

Re: Landline Not Working

by crispinbalfour Starter Poster
Message 8 of 13 (315 Views)

Just seen MrMorn is the wizrd getting this fixed.

Thank you MrMorn.

Crispin

Highlighted
Starter Poster
Posts: 4
Registered: ‎30-03-2020

Re: Landline Not Working

by NeilHeslop Starter Poster
Message 9 of 13 (292 Views)

Thanks; I've sent you a PM with details.

Highlighted
Starter Poster
Posts: 4
Registered: ‎30-03-2020

Re: Landline Not Working

by NeilHeslop Starter Poster
Message 10 of 13 (275 Views)

Thanks to MrMorm for the help; problem solved and all back to normal now. Much obliged.

Stats
  • 12 Replies
  • 13w ago
  • 408 Views
  • 3 Kudos
  • 3 Contributors