Reply

Setting a static IP address on ultra hub

Highlighted
Starter Poster
Posts: 2
Registered: ‎05-10-2018
Accepted Solution

Setting a static IP address on ultra hub

by Bern Starter Poster
Message 1 of 6 (2,114 Views)

When I set a static IP address on ultra hub all access to Internet is blocked.  I've seen from Internet that I'm not the only one this happens to...

Highlighted
Retired Staff
Posts: 3,178
Registered: ‎02-02-2013

Re: Setting a static IP address on ultra hub

by MikeHales Retired Staff
Message 2 of 6 (2,084 Views)

@Bern

The static ip needs to be set on our end of the connection as by default you have a dynamic ip.

Cheers 

m

Product Owner AI & Automated Support
Vodafone New Zealand
Posted from Apple iPad
Highlighted
Starter Poster
Posts: 2
Registered: ‎05-10-2018

Re: Setting a static IP address on ultra hub

by Bern Starter Poster
Message 3 of 6 (2,062 Views)

Thanks Mike

Highlighted
New Poster
Posts: 1
Registered: ‎24-03-2020

Re: Setting a static IP address on ultra hub

by Intrigue New Poster
Message 4 of 6 (538 Views)

Hey Mike,

 

you don't happen to know how I might go about gettign a static ip set up with VF by any chanve - since they dont seem to be taking phone calls today becuase of Covid-19?  Which I understand.

 

However one of our flatmates needs to use a PABX style phone remotely via teh router which requires a static ip - I know it is possible to set up just a bit hamstrung if we cannot talk with VF.

 

Do you know of any other ways to simulate an static ip in the meanttime while we wait for contact to open up with VF again to get somehting properly set up

 

thanks


Rick

Highlighted
New Poster
Posts: 1
Registered: ‎30-03-2020

Re: Setting a static IP address on ultra hub

by OliviaDePree New Poster
Message 5 of 6 (471 Views)

Im in the same boat, just been on the phone to customer service and they seem to think you dont need a static IP. He said just delete the ip address in the router settings. Still trying to figure it out myself. 

Highlighted
Senior Contributor
Posts: 310
Registered: ‎15-09-2016

Re: Setting a static IP address on ultra hub

by Senior Contributor MrMorm Senior Contributor
Message 6 of 6 (469 Views)

If you want a static internet IP address, the Vodafone has to set it for you. There is nothing you do on the router other than restart it once it is assigned to your account

 

Stats
  • 5 Replies
  • 1y ago
  • 2,115 Views
  • 1 Kudo
  • 5 Contributors