Reply

Read Me: HG659 Port Forwarding

Starter Poster
Posts: 5
Registered: ‎19-03-2014

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by nordschleife Starter Poster
Message 11 of 43 (5,489 Views)
I noticed that Telecom are also offering the HG659. Their user manual mentions setting the DMZ to an IP. Will this be available in a firmware update for Vodafone devices?

Link to telecom manual. They call it a 659 but the manual is for a HG659b.

http://help.telecom.co.nz/ci/fattach/get/9392636/1396219436/redirect/1/filename/HG659b%20Home%20Gate...
Posted from Apple iPad
Ninja Master
Posts: 20,516
Registered: ‎06-08-2008

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by Ninja Master Ninja Master Ninja Master
Message 12 of 43 (5,486 Views)

Hi @nordschleife 

 

Do you mean this?

 

https://community.vodafone.co.nz/t5/Modems-home-Wi-Fi/hg659-dmz-for-console-gaming/m-p/116326#M2474

 

John

Ex VodafoneNZ staff member 17 years 4 days
Starter Poster
Posts: 5
Registered: ‎19-03-2014

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by nordschleife Starter Poster
Message 13 of 43 (5,482 Views)
Hi John,

No, I don't. The HG659 that Vodafone supplies only allows port forwarding / DMZ to a MAC address. I realise that I can set my DMZ device to have a static IP and then DMZ to the MAC address of that device. However, the Telecom HG659 allows port forwarding / DMZ to an IP address which I would prefer. Is thus going to be an option on the Vodafone supplied hardware as a firmware update?

Thanks
Posted from Apple iPad
Ninja Master
Posts: 20,516
Registered: ‎06-08-2008

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by Ninja Master Ninja Master Ninja Master
Message 14 of 43 (5,480 Views)

@nordschleife  If any features are added / changed they generally will only be spoken about once actually released,

 

John

Ex VodafoneNZ staff member 17 years 4 days
Starter Poster
Posts: 7
Registered: ‎23-08-2012

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by kiwigray Starter Poster
Message 15 of 43 (5,294 Views)

Thank you. That is the best reply I have has so far, even if it is confusing to an old fellow like me.  I tried to follow your instructions to the letter but obviously stuffed up something.  In my case the two ports required are 80 and 9000.  I got to doing them but then got confused by several things, such as the entry called Internal Host.  It seems to default to the iMac I am usunf. Any ideas what it should be? Perhaps a couple of screen dumps with my settings would be brilliant. Perhaps that is too much to ask. kind regards Gray

Starter Poster
Posts: 5
Registered: ‎26-07-2014

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by Dean1983 Starter Poster
Message 16 of 43 (5,237 Views)

Where can I download Huawei HG659 firmware software version: V100R001C206B013?

  thankyou!

Senior Contributor
Posts: 208
Registered: ‎31-05-2014

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by Senior Contributor Charles Senior Contributor
Message 17 of 43 (5,227 Views)

The HG659 comes with  V100R001C206B013 firmware preinstalled, you don't need to downlaod it, it already has that version, also the telecom version of this model are a few firmware versions behind Vodafone's just a fyi.

Starter Poster
Posts: 5
Registered: ‎26-07-2014

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by Dean1983 Starter Poster
Message 18 of 43 (5,202 Views)
My HG659 not comes with V100R001C206B013 firmware preinstalled,So I want to find firmware software vision: V100R001C206B013!
Posted from Nokia 5800i
Starter Poster
Posts: 5
Registered: ‎26-07-2014

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by Dean1983 Starter Poster
Message 19 of 43 (5,199 Views)

Mikeullrich
    Can you give me the HG659 firmware software version: V100R001C206B013?thank you!my email:3086195@foxmail.com

Posted from Nokia 5800i
Frequent Poster
Posts: 26
Registered: ‎31-10-2013

Re: Read Me: HG659 Port Forwarding

by Frequent Poster floydbloke Frequent Poster
Message 20 of 43 (5,186 Views)

I'm having marginal success with this.

 

Worked my way through the setup OK and forwarded a couple of arbitrary port numbers (9300 & 9301) to devices serving up web pages on the LAN side.  canyouseeme.org timed out on testing these unitl I rebooted the HG659.

 

They then open up OK and I could see the 'webservers' from the web.  However the router then seems to randomly stop forwarding them (within a matter of  an hour or so) until I reboot it again.  Am I doing something wrong, is it a bug, is it a fault?

Stats
  • 42 Replies
  • 3y ago
  • 39,929 Views
  • 4 Kudos
  • 13 Contributors
Kudos 101- Don't be shy, hand it out today