Reply

The Vodafone Ultra Hub is here ...

Starter Poster
Posts: 6
Registered: ‎28-09-2017

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

by Ryrynz Starter Poster
Message 11 of 31 (433 Views)

What's the model number on this thing? Is it a Huawei device?

Highlighted
Contributor
Posts: 71
Registered: ‎15-09-2016

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

by Contributor MrMorm Contributor
Message 12 of 31 (1,147 Views)

Its a Vodafone Modem. Vodafone H 500-t

Built by Technicolor.

Solution
Accepted by topic author MikeHales
‎03-10-2017 09:37 AM
Starter Poster
Posts: 6
Registered: ‎28-09-2017

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

by Ryrynz Starter Poster
Message 13 of 31 (387 Views)

Yeah found that out a little bit later after some searching. Any firmware updates for it? I can't find anything around. I've already encountered two issues with it. One it doesn't remember set passwords (does at first) and second after playing with some settings I had WIFI no longer offering internet connection the only things I changed were changed back but it made no difference so I had to reset it.

Contributor
Posts: 71
Registered: ‎15-09-2016

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

by Contributor MrMorm Contributor
Message 14 of 31 (385 Views)

There is a new firmware coming soon and the password issue has been acknowledged.

Starter Poster
Posts: 4
Registered: ‎03-03-2014

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

by RohitNZ Starter Poster
Message 15 of 31 (376 Views)

I only got my fibre connected less than a month ago.  Is there any reason Vodafone did not send me an ultrahub ?  I got the idiotic H659 !!

 

 

Community Manager
Posts: 1,768
Registered: ‎02-02-2013

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

by Community Manager Community Manager
Message 16 of 31 (367 Views)

@RohitNZ

Apologies, your fibre order must have come in before the Ultra Hub did.

Channel Manager, Help & Support
Vodafone New Zealand
Starter Poster
Posts: 6
Registered: ‎28-09-2017

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

[ Edited ]
by Ryrynz Starter Poster
Message 17 of 31 (323 Views)

The other issue I mentioned is because unlike te HG659 this doesn't set up Static IP right?
on the HG659 I could select the MAC address then just allocate the IP. I have to set it in the Windows config for this, as a result of that I wasn't getting internet on my android mobiles (had to set static manually there as well to fix it) and thus reset the router. So yeah setting static IP in this router seems faulty.

 

Pretty buggy thing to release.. I'm finding these issues within hours.. do you guys even test this stuff before you release it? Not impressed.

Starter Poster
Posts: 2
Registered: ‎03-09-2017

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

by adubnz Starter Poster
Message 18 of 31 (319 Views)

Hey @Ryrynz, did you mean the "Static DHCP - Home Network" area at the bottom of the >Settings >Lan page, where you get to pick a device from a drop diwn dialog and set its IP address?  works like a dream for me out of the box with no other work-arounds...

 

Cheers.

Starter Poster
Posts: 6
Registered: ‎28-09-2017

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

by Ryrynz Starter Poster
Message 19 of 31 (287 Views)

Yeah that's it. I touch that and suddenly my WIFI devices get no internet.
Another issue, 5Ghz Analyzer doesn't work.

Can't wait for this firmware update to fix this thing..

Community Manager
Posts: 1,768
Registered: ‎02-02-2013

Re: The Vodafone Ultra Hub is here ...

by Community Manager Community Manager
Message 20 of 31 (238 Views)

@Ryrynz

Coming this week ...

Channel Manager, Help & Support
Vodafone New Zealand
Stats
  • 30 Replies
  • 8w ago
  • 2,585 Views
  • 0 Kudos
  • 11 Contributors
Kudos 101- Don't be shy, hand it out today