Reply

FibreX and third party router: TP-Link Archer C7

Highlighted
Starter Poster
Posts: 3
Registered: ‎03-10-2017
Accepted Solution

FibreX and third party router: TP-Link Archer C7

by Kiwi_Tim Starter Poster
Message 1 of 3 (268 Views)

Hello,

I got Vodafone FibreX put on and initially had trouble accessing overseas content via my Samsung SmartTV after swapping over to my TP-Link Archer C7 router. It would usually take several attempts to successfully launch video. When I swapped back to the Vodafone HG659 router overseas content worked well.

When I set up the Archer C7 router I downloaded a BETA firmware that would enable VLAN tagging ID values of 10. Without this the Archer C7 would not work with FibreX as the VLAN tagging ID values of the former firmware had a minimum of 16.

It seemed to me that this BETA firmware may have been the problem with poor perfomance. Some weeks went by and TP-Link released a new firmware for Australia & New Zealand.

My Archer C7 is hardware Version 2, and I tried the new firmware Archer C7_V2_160712_AU&NZ (Firmware Version 3.15.1 Build 16712 Rel.57168n)

Although I was successful in connecting the Archer C7 with The BETA firmware to Vodafone FibreX, I have not been able to connect to FibreX using Firmware 160712 (which is supposedly optimized for Fibre Optic and FibreX).

I have talked to Vodafone Tech support  and my settings sound correct to them.

As my FibreX account has a static ip, I have the following settings:

WAN Connection Type: Static IP

IP Address: 203.XXX.XXX.1 (Confirmed Correct by Vodafone)

Subnet Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: same as IP Address

MTU Size (in bytes): 1500

Primary DNS: 203.109.191.1

Secondary DNS: 203.118.191.1

VLAN page

IGMP Proxy: Enable

Mode: NZ UFB

VLAN TAG for Internet Service: Enable

Internet VLAN ID: 10

Internet VLAN Pri: 0

 

I tried enabling and disabling IPv6 Support, but that made no difference: 0 packets received.

I'm hoping somebody out there has the Archer C7 on firmware 160712 working happily with Vodafone FibreX and can tell me where I am going wrong.

Many thanks,

Tim


Accepted Solutions
Starter Poster
Posts: 3
Registered: ‎03-10-2017

Re: FibreX and third party router: TP-Link Archer C7

by Kiwi_Tim Starter Poster
Message 3 of 3 (465 Views)

Problem solved. Even though I have a static IP with Vodafone I needed to select Dynamic IP in my router. Hope this helps someone else.

View solution in original post

Solution
Accepted by topic author Kiwi_Tim
‎04-10-2017 11:10 AM

All Replies
Starter Poster
Posts: 3
Registered: ‎03-10-2017

Re: FibreX and third party router: TP-Link Archer C7

by Kiwi_Tim Starter Poster
Message 2 of 3 (243 Views)

I've made some progress with the Archer C7 and Vodafone FibreX, but I am perplexed and would like an explanation if some one out there has one.

 

The Archer C7, with WAN and VLAN correctly configured for Vodafone FibreX, does not receive any packets from the FibreX modem.

 

The FibreX Modem has two WAN ethernet ports. If I connect the Vodafone router to the second WAN port on the modem and then copy its Mac address to the WAN MAC address of the Archer C7, bingo, the Archer C7 gets an internet connection. If I turn off the Vodafone router I lose the Archer's internet connection.

 

I would like to have only the Archer router connected as the WiFi is far better, but it seems it will not work without the Vodafone router connected to the modem.

 

Anyway around this?

 

Thanks,

 

Tim

 

Starter Poster
Posts: 3
Registered: ‎03-10-2017

Re: FibreX and third party router: TP-Link Archer C7

by Kiwi_Tim Starter Poster
Message 3 of 3 (466 Views)

Problem solved. Even though I have a static IP with Vodafone I needed to select Dynamic IP in my router. Hope this helps someone else.

Solution
Accepted by topic author Kiwi_Tim
‎04-10-2017 11:10 AM
Stats
  • 2 Replies
  • 2w ago
  • 269 Views
  • 0 Kudos
  • 1 Contributor
Kudos 101- Don't be shy, hand it out today